שאלה דחופה אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

16/11/2017 | 18:15 | מאת: בתאל

שלום רב ד"ר אשמח בבקשה לעזרתך שמעתי רבות עליך ואני מאוד מודאגת אין לנו כרגע כירורג בקופה רק חודש הבא; אני בת 34, מבצעת אולטרא סאונד שד כל שנה במשך השלוש שנים האחרונות בגלל סרטן השד אצל אחות של אמי, בשלושת הבדיקות הכול היה תקין, ( עליי לציין כי הבגעקות נעשו באסותא) השבוע בבדיקת א. סאונד  שביצעתי ( במכון אחר ביקור רופא) הרדיולוג כתב" בשד ימין יש ברביע עליון חיצוני בשעה עשר נגע סולידי בקוטר 10 ממ, ייתכן פיברואדנומה, ממצא דומה בקוטר 13 ממ באספקט עליון פנימי בשעה 1, שד שמאל- תקין, בלוטות לימפה תקינות בשתי הצדדים, אני ממש מודאגת, ולא יודית מה לעשות חושבת שעשיתי טעות והייתי צריכה לעשות את הבדיקה באסותא על מנת שהרדיולוג יעשה השוואות קודמות? האם עליי לעשות אולטראסאונד חוזר ( על מנת לקבל חוות דעת נוספת) האם עליי להתעקש על ביופסיה? קבעתי תור לא סאונד פרטי באסותא אבל התור רק ל 20 בדצמבר.. מה עליי לעשות? אשמח לעזרה

17/11/2017 | 16:09 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, לפי תיאור האולטראסאונד הממצאים בשד ימין שפירים (לא סרטניים). כדאי להשוות את הבדיקה הנוכחית לבדיקה הקודמת אך לא בהכרח באופן דחוף (או פרטי). יש להשלים בדיקה של כירורג שד בזמן הקרוב - ניתן להמתין לביקור המתוכנן בקופ"ח. שבת שלום! אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד