טריפל נגטיב - וטרום סרטן

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

06/10/2017 | 22:53 | מאת: מודאגת

הובחנתי לאחרונה כחולת סרטן השד. בביופסיית מחט עבה לקחו 2 דגימות (כיוון שמדובר בכמה גושים - ולטענת כירורג השד - עדיין מדובר בתהליך אחד) דגימה אחת הציגה DCIS high nuclear grade, comedo pattern דגימה שנייה שנייה הציגה - invasive duct carcinoma, grade 3 הרצפטורים אינם רגישים להורמונים - כלומר טריפל נגטיב. אני מקבלת טיפול כימי טרום ניתוחי שהקטין את הגוש הסרטני (בבדיקת מישוש - ללא הדמייה) אך כמובן שאינו משפיע על מה שמוגדר כטרום סרטני. החשש שלי שמא הגושים הטרום סרטניים שאם לא יטפלו בהם בשלב מוקדם, הם עלולים לעבור שינויים גנטיים, ובסופו של דבר להתפשט לרקמות סמוכות ו/או לשלוח גרורות לאיברים מרוחקים. עד כמה חששי מוצדק - ומהי הדרך הנכונה לטפל במקרה שכזה - שכן אני מניחה שניתוח באמצע טיפול כימי הוא לא ממש אפשרי. תודה מראש, להתייחסותכם.

08/10/2017 | 17:16 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, הטיפול הכימי נותן מענה כנגד כלל התאים הסרטניים. לפי התיאור, הגוש קטן כך שיש תגובה טובה לגידול. לא סביר שה - DCIS יתקדם בתקופה זו. מומלץ להשלים את הטיפול הכימי ולאחריו לעבור את הניתוח. בהצלחה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד