פיענוח אולטרסאונד ודחיפות בדיקה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

01/08/2017 | 21:27 | מאת: dikladikla

שלום אני בת 34, ברקע אמי הייתה חולה בסרטן השד, ואני עברתי טיפולי ivf, אתמול עשיתי אולטרסאונד ולהלן תוצאותיו: שד ימין- בשעה 12-9 בעומק הפיטמה הודגם תהליך בגודל 1.3*2.5 ס"מ, היפואקוגני הטרוגני, מוגדר היטב עם הפרמיה קלה בדופלר צבע ורגישות במגע, מראה סונוגרפי יתכן שפיר ויכול להתאים לגוש או ציסטה עם תוכן לא צלול וסימני דלקת- הממצא גדל בהשוואה לבדיקה מ 2015. בית שחי-ללא ממצא פתלוגי birads3. שד שמאל- בהיקף השד הודגמו ציסטות מעטות עד 0.5 סמ בשעה 12 קרוב לעטרה, הודגמה קשרית בגודל 0.3*0.7 סמ, היפואקוגנית הומוגנית, מוגדרת היטב, ללא הפרמיה בדופלר צבע, במראה סונוגרפי שפחר. בית השחי ללא ממצא פתלוגי. birads2. המלצה: יעוץ כירוגי והמשך בירור ע"י ביופסיה לממצא בשד ימין. מעבר לכך שהייתי שמחה לדעת מה זה אומר. התור שלי לכירוג שד הוא בעוד שלושה שבועות האם יש צורך להקדים? תודה מראש(:

03/08/2017 | 14:41 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, הממצא בשד ימין נראה בעיני הרדיולוג שפיר. רוב הסכויים שכך הוא הדבר. מומלץ לבצע את הביופסיה ע"מ להיות בטוחים בכך. אם יש לחץ רב סביב הענין ניתן לנסות להקדים את הבדיקה ואם לא, ניתן להמתין. בכל מקרה, ניתן לקבוע תור לביופסיה דרך רופא המשפחה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד