תחושת שריפה/צריבה בשד שמאל

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

27/06/2017 | 02:09 | מאת: א.

אני בת 41, בריאה, משקל גוף תקין, אורח חיים בריא ופעיל מאוד. בשבועיים האחרונים יש לי תחושת צריבה בפיטמה, כאב חד, מוזר, שנמשך כ 20 שניות ונעלם, מצרחש כמה פעמים ביום. בדיקת שד-אולטרסאונד, ממוגרפיה עשיתי לפניי שנה וקצת והכל היה תקין. הסטוריה משפחתית של סרטן שד אצל אימי ואחיותיה. אמא ל 3 ילדים את כולם הנרצח הנקה מלאה במשך שנה. (הקטנה בת 6). מה זה הכאב המוזר הזה?

30/06/2017 | 17:09 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, ישנם גורמים רבים לתלונות המתוארות (שינויים הורמונליים, גירוי של החזיה, שימוש בסבון כביסה שונה וכו'). נדיר שהתלונות נובעות מהתהליך סרטני. חסרים נתונים כגון - האם יש ממצא ע"פ העור ו/או העטרה? האם יש אודם מקומי? האם יש הפרשה פיטמתית? אני מציע לפנות קודם כל לכירורג שד לבדיקה. בהמשך יש לשקול לחזור על ממוגרפיה וסונר וכן בדיקת רופא עור. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד