הסתיידויות עדינות בקבוצה בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

20/06/2017 | 19:32 | מאת: יעל

שלום רב אמא שלי בת 70. בריאה בד"כ. לפני 27 שנה היה לה קרצנואיד. אין במשפחה סרטן השד. בממוגרפיה שעשתה מצאו: "הופעת הסתיידות בקבוצה עדינות בשד שמאל BIRA2 כל השאר תקין. יש לה אולטראסאונד בעוד 3 שבועות. האם היא צריכה לעשות ביופסיה? אם לא כמה זמן להמתין לביקורת? מה המשמעות של התוצאות? האם כדאי לעשות בדיקות נוספות? תודה רבה!

30/06/2017 | 17:14 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, הרדיולוג שמפענח את הממוגרפיה מתרשם מההסתיידויות וקובע את הסיכוי שמדובר בממאירות. משמעות BIRADS2 הוא שהממצא שפיר. יש צורך בבדיקת כירורג שד חצי שנתית והמשך מעקב הדמיה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד