ממוגרפיה שלישית תוך שנה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

25/05/2017 | 21:21 | מאת: אלינור

אני בת 38 עם רקע משפחתי של סרטן השד. לפני חצי שנה גילו לי גוש. עשו לי אולטרסאונד, ממוגרפיה, ביופסיה, ממוגרפיה שנייה אחרי ביופסיה ולבסוף גם mri. הרופא שלח אותי ל mri היות ורקמת השד שלי צפופה. הביופסיה וה mri הראו שהגוש שפיר. כעת, בבדיקה שגרתית נשלחתי שוב לממוגרפיה טומוסינתזיס, פעם שלישית השנה. ברורים לי היתרונות של בדיקת הממוגרפיה והצורך בה, ואני בהחלט מתכוונת לעבור את הבדיקה, אך אני חוששת משני דברים: 1. שהממוגרפיה אינה נותנת ממצאים מספיק מדוייקים (בתוצאות הממוגרפיה לפני חצי שנה נרשם כי הגוש שהיה לי בשד הוא עם סיכויי ממאירות גבוהים, בסוף היה שפיר). האם ממוגרפיה טומוסינתזיס היא מדוייקת יותר? 2. אני חוששת מכמות הקרינה הנספגת בגוף בזמן הממוגרפיה. האם שלוש בדיקות בשנה זה הרבה מידי? זה לא מסוכן? ההמלצה היא ממוגרפיה לנשים מעל גיל 50 אחת לשנתיים. אני בת 38 ועומדת לעבור ממוגרפיה שלישית השנה... האם לא עדיף להתעקש על mri? האם לא עדיף לעשות mri, גם אם באופן פרטי, ולהמנע מהקרינה? אשמח לקבל תשובתך.

26/05/2017 | 14:03 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום אלינור, כאשר הרדיולוג מתרשם כי ניתן לעקוב אחר ממצא בשד בעזרת ממוגרפיה וסונר שדיים אז אלו הן בדיקות הבחירה. אם לא, מתקדמים ל - MRI. הקרינה בממוגרפיה היא ברמה נמוכה והסיכון בה מועט ביותר. לעתים יש צורך בביצוע יותר מממוגרפיה אחת בשנה. המלצה לממוגרפיה פעם בשנתיים מעל גיל 50 אינה רלוונטית אליך כיוון שיש לך רקע משפחתי של סרטן שד ואז מומלץ לעבור כרוטינה ממוגרפיה פעם בשנה מגיל 40. האם עדיף שתבצעי MRI על פני ממוגרפיה? קשה לי לענות על השאלה מבלי לראות את כל הנתונים. אני מציע כי תפני שוב לכירורג השד שמטפל בך ע"מ שתקבלי תשובה מהיימנה. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

26/05/2017 | 14:48 | מאת: אלינור

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד