כאבים בשד שנה אחרי הנקה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

15/03/2017 | 19:26 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 41. שאבתי חלב לבת שלי במשך יותר משנתיים (לא רצתה לינוק) והפסקתי לפני שנה. מאז שהפסקתי יש לי כאבים עזים בשדיים במגע, בעיקר בשד שמאל שבו גם היה יותר חלב. עשיתי מספר פעמים עיסוי עם מים חמים, וגם יותר מחצי שנה אחרי שלא הנקתי, טפטף חלב. אחרי עיסוי כזה יש לי כאבים איומים, גם ללא מגע. חוץ מזה, יש לי לפעמים כאב חזק בכל החזה, וגם מדי פעם כאב כמו דקירה מתחת לשד שמאל, אני לא יודעת אם זה קשור. הייתי בשלוש בדיקות אצל שתי רופאות, עשיתי אולטראסאונד וממגורפיה, והכל תקין. עדיין הכאב לא סביר ואני מאוד מודאגת (וסובלת). מה אתה ממליץ לעשות? תודה רבה.

16/03/2017 | 16:54 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום, כאבים בשדיים זו תלונה שכיחה מאד (ראי דיונים קודמים) מאופיינים בהחמרה והקלה לסרוגין, לעתים מושפעים מהמחזור החודשי, לעתים מנטילת גלולות. נשמע שהסבל שלך משמעותי ונמשך על פני זמן לכן אני ממליץ לשקול שינוי הטיפול בגלולות באם את נוטלת, ואם זה לא עוזר, ישנן תרופות שניתן לקחת אם כי זה לא שכיח. עליך להוועץ עם כירורג שד וגניקולוג בדבר אופציות אלו. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד