כאב בא והולך בבית שחי ימין

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

14/02/2017 | 13:54 | מאת: שירה

יש לי בערך חודש כאב בא והולך בבית שחי ימין. לעיתים רחוקות גם קצת בצד שמאל אבל כמעט ולא. הייתי אצל 2 כירורגי שד שונים שניהם אמרו שהבדיקה תקינה. האם עלי בכל זאת לדאוג? אין היסטוריה משפחתית של סרטן השד יש נפיחות קלה מאוד. אציין גם שהיתה לי קצת נפיחות שם בעבר כשהייתי בהריון, עשיתי אז us ונאמר לי שזו רקמת שד והבדיקה היתה תקינה. מה זה יכול להיות? האם כדאי לבצע עוד בדיקות? תודה

19/02/2017 | 14:11 | מאת: שירה

תוצאת בדיקת crp יצאה 18 אם זה משמעותי

19/02/2017 | 14:32 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום שירה, כאבים בשדיים זו תלונה שכיחה מאד וברוב המקרים אינה מהווה סיבה לדאגה. לא ברור אם הכאב בבית השחי או בחיבור בין השד לבית השחי. בכל מקרה נבדקת ע"י כירורג שד ששלל בעיה כלשהי וביצעת סונר שדיים כך שניתן להניח שהכל תקין. אני מציע לחזור על הדמיה של השדיים (סונר וממוגרפיה) אם נעשו מעל יותר משנה ולהתמיד במעקב כירורג שד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד