פענוח סי.טי בטן ואגן

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

19/12/2021 | 12:38 | מאת: דנה

שלום רב, בת 47. עוסקת בספורט. ללא סוכר וכולסטרול. נשלחתי לברור בעקבות חולשה ברגליים והירדמות כפות הרגליים עד כדי איבוד תחושב ושינוי גוון כף הרגל. בבדיקת סי.טי בטן ואגן: * האאורטה הבטנית בקוטר תקין, נצפו שינויים טרשתיים באאורטה הבטנית וענפיה. * היצרות בחלק עליון של וריד כסל משותף שמאלי. ללא ממצא משמעותי אחר. כיצד עלי להמשיך ברור ובאם קיים טיפול מתאים ?

שלום דנה, מקור התסמינים המתוארים בפנייתך יכול להיות בעיית כלי דם אך גם סיבות אחרות. לצורך השלמת הבירור הווסקולרי עלייך להשלים דופלר עורקי רגליים (במנוחה ולאחר מאמץ) וכן דופלקס ורידי רגליים (מערכת עמוקה ושיטחית) ולהגיע להערכה אצל כירורג כלי דם עם הבדיקות וההדמייה (דיסק) שביצעת. בברכה, טל.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)