מפרצת בעורק כיליה מימין-אנוריזמה בגודל 19*11 מ"מ.

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

12/12/2021 | 12:52 | מאת: אוסנת

שלום, אני בחורה בת 51 בריאה, במעקב ct אחרי מפרצת בעורק כיליה של 16 מ"מ משנת 2019-הממצא החדש מ- ct 2021 :לאחר 5 ס"מ של העורק, קרוב לאגן בכליה-אנוריזמה 19*11 מ"מ, החלק המידיאלי של האנוריזמה עם רובד או טרומבוזיט,הסתיידות בחלק הפריפרי של האנוריזמה, והאנוריזמה מהווה נק' פיצול של העורק הכילייתי הימני. מה הטיפול הנדרש במצב המתואר? האם חובה לטפל? (נמצא במקרה במעקב אחרי ציסטה בכבד) והאם אפשר לאבד כך את הכילייה ? אודה לתשובתכם.

מפרצות עורק הכליה הינן מפרצות נדירות וקיים מידע מועט יחסית לגבי התנהגותן והסיכון הכרוך בהן. הצורך בטיפול נובע מהערכת הסיכון לקרע של המפרצת במידה ולא מטפלים. הערכת הסיכון נובעת מגורמים שונים כגון - אישה בגיל פוריות, קוטר המפרצת, קצב הגדילה, מראה המפרצת ומיקומה בעץ העורקי של הכליה. לצורך כך עלייך להיפגש עם כירורג כלי דם ולהביא את כל ההדמיות שביצעת. בצורה זו ניתן יהיה לקבל החלטה האם יש צורך בטיפול או בהמשך מעקב.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)