שינויים טרשתיים באאורטה

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

13/11/2021 | 09:28 | מאת: מאי

באוטרסאונד בטני שנעשה לפני חצי שנה נמצאו שיוניים טרשתיים בדופן האאורטה ללא הקטנת הנפח. מה אפשר לעשות על מנת שהמצב לא יחמיר? אני נזהרת בתזונה שלא לאכול מאכלים שמנים ומאידך צורכת הרבה ירקות. התעמלתי כמעט בכל יום בחדר כושר. במשך שנים. אני מרבה ללכת, יש לי עודף משקל של כ 10 קילו שמשום מה לא נראה לעין ואינני מצליחה לרדת במשקל. אבי נפטר בגיל 59 מהתקף לב חודשיים אחרי אחיו הבכור (64) ואביו בגיל 69 שנפטרו מאותה הסיבה. אני בת 82, פעילה בתחומים רבים. כיצד אוכל להמנע מגורל דומה לזה של בני משפחתי? האם אפשר לתקן שינויים שכבר נעשו באאורטה? (טיפול באנמיה של מחלות, ACD, בקרב חולי לב וכליות היה נושא התואר השלישי שלי...)

שלום, שינויים טרשתיים בכלי הדם בגילך הם דבר צפוי, ואפילו אפשר לומר שגרתי, מכיוון שגיל הוא אחד מגורמי הסיכון לטרשת עורקים. באופן כללי אין צורך לתקן שינויים טרשתיים בכלי הדם אלא במקרה בו קיימת משמעות קלינית (לדוגמא, סיכון גפה או איבר). כמובן יש צורך בהמשך איזון גורמי סיכון לטרשת עורקים מול רופא מטפל בקהילה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)