אאורטה מורחבת - חזה - 45 מ"מ

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

21/10/2021 | 15:44 | מאת: אורי אור

אבחנה במקרה בבדיקת CT גב - 1. מה הפעולות המיידיות הנדרשות? אני כבר מכיר ההמלצות לגבי עישון/ סוכר / שומנים וכו' - הכוונה היא מה צריכים לעשות כדי שלא ייוצר לחץ על האיבר? האם ישיבה ממושכת או דברים אחרים יכולים להזיק? 2. האם זאת אבחנה מדוייקת או שעדיף עוד בדיקות? אם כן איזה? איזשה בדיקות לטרשת? 3. נקבע תור לכירורג אבל עוד מספר חודשים - מה ההמלצות עד התור? 4. הבנתי שמאד לא מומלץ עבודה מאומצת - איך אפשר לקבל ימי מחלה? 5. הבנתי שמדובר על אחוזי נכות של בין 60% ל 100% - מה התהליך והטיפול?

ממליץ לפנות למרפאת כלי דם בבית חולים עם ההדמיה (לא רק פענוח) לצורך הערכתה עי מומחה כלי דם. לאחר הערכתה תוכל לקבל תשובות לחלק משאלותייך וכן לגבי המשך הטיפול במפרצת עצמה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)