לאחר סי טי בטן עם הזרקת חומר ניגודי

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

19/04/2021 | 14:36 | מאת: א

שלום בן 55 לאחר סיטי בטן - שינויים אטרוסקלרוטים באאורטה. אבקש להבין את המשמעות. תודה

19/04/2021 | 14:55 | מאת: ד"ר גלית סיבק

המשמעות היא שיש טרשת עורקים בדרגה זו או אוחרת. האם אתה מעשן? במידה ואין הצרות או הרחבה של אבי העורקים אין צורך בהתערבות אולם רצוי לאזן גורמי סיכון כגון עישון סוכרת או לחץ דם גבוה ולהוריד אך רמות הכולסטרול.

20/04/2021 | 10:24 | מאת: א

תודה על התשובה. אכן יש לי 42 אחוז קלציום בבדיקת סי טי CARDIAC ב2015. אני לא מעשן, משקל תקין ,לחץ דם תקין, סוכר תקין. לוקח לפיטור בגלל כולסטרול מעל 220. האם את ממליצה לעשות בדיקה פעם ב 5 שנים של סי טי CARDIAC מאחר ויש רקע משפחתי של CVA, תרשת, סכרת, לחץ דם גבוה מאוד ובעיות לב.

22/04/2021 | 11:11 | מאת: ד"ר גלית סיבק

שינויים טרשתיים הם ציפוי של הוערקים ברבדים עם כולסטרול וקלציום בתוכם. בעקרון ככל שאנו מתבגרים יש לנו טרשת עורקים במידה זו או אחרת. בחולים מעשנים או עם כולסטרול מוגבר או סוכרת תתכן טרשת מואצת . רוצי לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול בסטטינים ובאספירין.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)