אאורטה בטנית לאישה בת 79

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

04/08/2020 | 18:56 | מאת: לי

שלום רב אמי בת 79 עשתה סיטי בגלל חשד לדלקת בדרכי מרה בשל ערכים גבוהים מאד של ggt ast alk עברה סיטי שהדגים בין היתר אאורטה בטנית בגובה האינפרהנקלי הנפרצת בגודל 3.1•2.6 סמ פלאקים מסויימים ושאינם מסויימים לאורכה היצרויות בינוניות קשות בעורקים הכסל המשותפים ובעוקרי הכסל החיצוניים CFC ומוצאי הsfa ללא עדות לדלקת בלבלב ובכיס המרה כבד שומני עברה לפני כן אולטרסאונד שהדגים דלקת בדרכי המרה חלל בטן ללא עדות לנוזל רציתי לדעת מה המשמעות של המפרצת תודה

26/08/2020 | 11:15 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

הרחבה של האאורטה הבטנית לממדים שצוינו איננה מסוכנת, בטח לא בגיל זה. ממליץ להיות במעקב אצל רופא כלי דם. בברכה, ד"ר שיך יוסף

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)