בדיקת סקר אאורטה בטנית

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

08/06/2020 | 16:45 | מאת: אירינה

שלום דוקטור, אבא שלי נשלח ממרפאה שלו לבצע סקר אאורטה בטנית. תוצאת הבדיקה : אאורטה בטנית אקטטית ,ברוחב מירבי 29 מ"מ עם שינויים טרשתיים בדפנותיה, ללא עדות לדליפה. אשמח בבקשה להסבר של בדיקה. האם מצבו לא טוב? ומה לעשות? למי לפנות? תודה רבה, בברכה ,אירינה

19/06/2020 | 13:27 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום אירינה ותודה לפנייתך. קוטר 29 מ"מ של האאורטה הבטנית הינו בגבול העליון של הנורמה. בקוטר כזה אין הוריה רפואית להתערב וההמלצה היא המשך מעקב כירורג כלי דם שנתי. במהלך המעקב מתבצעות בדיקות US תקופתיות לעקוב אחרי הקוטר. בברכה, ד"ר בשיר שיך יוסף

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)