לא בטוחה מה יש לי, וסטיבוליטיס או וגיניסמוס?

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

29/10/2019 | 23:38 | מאת: גילי

היי, אובחנתי על ידי רופאה אחת בוסטיבוליטיס אבל אני לא בטוחה שזה מה שיש לי. אני עם אותו בן זוג כבר 8 שנים, בשנתיים הראשונות הכול היה תקין, נהנו מקיום יחסי מין על בסיס יומי. באיזשהו שלב החלו לי פטריות, לכן הלכתי לרופא שנתנו לי משחות שונות בכל פעם משום שהפטריות לא עברו, לאחר הטיפולים השונים החלו לי כאבים באיבר המין בכל פעם שהייתה מתבצעת חדירה. הייתי מאוד מתוסכלת מהמצב, ירד לי החשק המיני (ומאוד אהבתי לקיים יחסי מין לפני) ולאחר שנה וחצי אובחנתי בוסטיבוליטיס. לא עשיתי שום דבר בנושא כי הבנתי שאין לזה כל כך תרופה, לאחרונה שוב התחלתי לקרוא קצת ואני לא בטוחה שיש לי ובטיבו ליוסי ולא וגיניסמוס. הכאב הוא בחדירה עצמה אבל אני עדיין נהנתי מיחסי מין, לא כואב לי מאוד שאני מחדירה טמפון אלא ממש מעט, לאחר קיום יחסי המין אני נותנת שתן ויש צריבה קלה באיבר המין. האם באמת יש לי וסטיבוליטיס? אם כן, יש מה לעשות? החשק המיני שלי ירד בצורה משמעותית,  יש לציין שלפני שנתיים הפסקתי עם הגלולות למניעת היריון והחשק עלה טיפה וגם היה טיפה פחות כואב בחדירה, חזרתי לגלולות לפני שלושה חודשים כי כמעט נכנסתי להיריון והעדפתי לא להסתכן. אשמח ממש לעזרה אני פשוט אובדת עצות. תודה מראש

שלום רב, התיאור שלך יכול להתאים לכל מיני מצבים. כאב בקיום יחסים הוא סימפטום שעלול להגרם מפטריה כרונית, ממחלות עור, מכיווץ יתר של שרירים (ווגיניזמוס) ועוד. אני ממליצה לך לפנות לבדיקה במרפאה שמתמחה במחלות פות ונרתיק. יש טיפולים שיכולים לעזור גם לווסטיבולודיניה ולווגיניזמוס. ובכל מקרה תוכלי לדעת יותר בוודאות מה יש לך.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)