כאב לא מוסבר בבדיקה - עזרה

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

26/09/2019 | 00:20 | מאת: שירן

הייתי השבוע בבדיקה ראשונה אצל רופאת נשים. במהלך שלב ההרחבה של המכשיר חשתי כאב חד ולחץ פנימי עד שנאלצתי לבקש לעצור את הבדיקה. הכאב מורגש בעיקר בפתח, ואני יכולה להרגיש בנקודות הכאב עצמן גם אם אני מחדירה אצבעות. יכול להיות שהקרום שלי לא נקרע עד הסוף או לא גמיש מספיק וזה מה שיצר את הכאב? או שאולי יש בעיה אחרת? בעיקרון אני יכולה להכניס 3 אצבעות ותחושת הכאב קלה יחסית. הגיוני שהרופאה תנסה לברר ביחד איתי איפה הבעיה אבל היא היתה חסרת רגישות ועכשיו אני חוששת ללכת שוב.

שלום שירן, אני מבינה שהבדיקה היתה מכאיבה ולא נעימה עבורך ואני מצטערת על כך. פתח הנרתיק הוא בדר"כ האיזור הרגיש ביותר בפות ובדיקה גינקולוגית (בעיקר עם הספקולום) עלולה להיות לא נעימה. לא סביר שמדובר בבעיה קבועה אם עד כה לא חשת בכאב במגע או בקיום יחסים. אני מציעה - בבדיקה גינקולוגית, בקשי מהרופא/ה להשתמש בספקולום הקטן ביותר שברשותם, וצייני שהבדיקה מכאיבה לך ושאת מבקשת לבצעה באיטיות ובעדינות. לצערי - יש רופאים שזקוקים לתזכורת.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)