כאבים לא מוסברים בפות

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

04/11/2018 | 10:19 | מאת: טל

בוקר טוב בת 39 +2 הריונות תקינים. מזה כ9 שנים במעקב רפואי עקב שינויים בתאים בצוואר הרחם(CIN1ׂ )בדיקת פאפ לפני 4 חודשים תקינה בקולונסקופיה- לא נמצא שינויים משמעותיים ואף היתה הטבה באזור הנגוע. לפני כחודשיים התחילו מעין התכווצויות/כאב למשך שניות בפות(כאב שלרוב מתחיל לאחר סיום המחזור )ומתעצם בביוץ ולעיתים מופיע כאב במפשעה ובעכוז.הכאב על בסיס יום יומי ופוחת לקראת הווסת .הייתי השבוע אצל רופא נשים בבדיקה גניקולוגית לא נמצא דבר ואולטרסאונד תקין. האם הכאבים יכולים להיות עקב שינויים בCIN1 ? האם ייתכנו שינויים בתווך של 4 חודשים(שהפאפ היה תקין ןגם קולונסקופיה)? מה עליי עוד לבדוק ? בדיקת קולונסקופיה הבאה בעוד חודשיים האם להקדים את התור? תודה מראש

שלום רב, Cin בכל דרגה לא גורם לכאבים כך שלא סביר שמקורם בצוואר הרחם. צריך לעשות בירור מלא כולל תרביות נרתיק ושתן, היות ואת מתארת כאב די מפושט הייתי בודקת גם מקור אורטופדי (גב תחתון).

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)