כאבים בזמן קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

14/05/2017 | 23:58 | מאת: אחת שסובלת

שלום רב, לפני כשנה התגלה אצלי סרטן השד עם גרורות לבלוטות הצוואר. אני מטופלת בכדורים בשם: איברנס-ביולוגי ולטרוזול-הורמונלי , לאחר ההקרנות עקב כאבים וזרמים באזור ההקרנות הוסיפו לי כדור נוסף בשם ליריקה 75 מ"ג פעמיים ביום. בנוסף, עברתי ניתוח להוצאת השחלות והחצוצרות. בזמן קיום יחסי מין מאוד כואב לי וגם "שורף". האם זה קשור לניתוח ולכדורים שאני נוטלת וכיצד ניתן לטפל בבעיה?

שלום רב, קשה לתת תשובה ברורה ממה נובעים הכאבים שלך, אולם באופן כללי אחת הבעיות של נשים שחלו בסרטן שד היא יובש נרתיקי שנובע מחוסר אסטרוגן - שקשור לגיל ולטיפולים. ליריקה הוא כדור נגד כאבים נוירופתים שדווקא משמש כאחת האפשרויות הטיפוליות לכאבים בקיום יחסים - כך שהוא עשוי לעזור לך, ואולי כדאי לשקול העלאת מינון. הייתי ממליצה על שימוש בתכשירים שנותנים לחות לנרתיק ואינם על בסיס הורמונלי - התייעצי עם הרוקח יש כמה תכשירים כאלו. שימי לב שלא מדובר על חמרי סיכה לשימוש בקיום יחסים בלבד (שגם הם מאד חשובים ומומלצים) אלא תכשירים לשימוש קבוע. בבברכה, ד"ר בינה כהן-סחר

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)