וגיניסימוס- מהו הטיפול היעיל ביותר?

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

08/02/2017 | 21:02 | מאת: קטיה

היי, מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבים בחדירה. עברתי רופאי נשים רבים והם לא עזרו לי בעניין. באופן עצמאי פניתי לייעוץ מיני - סקסולוגית, והתחלתי בעזרתה אימון עם מאמנים. אני לא מרגישה בנוח בטיפול, היועצת מלחיצה אותי ואומרת שאני לא מתקדמת מספיק וכבר נהייתה לי ממש טראומה מכל העסק. אשמח לטיפים ועיצות בנושא. כי הנושא של הוגיניסימוס הוא לא מוכר אצל הרופאי נשים. הבנתי שיש טיפול פיזיותרפי לרצפת האגן,האם זה עוזר? והבנתי שיש מרפאות תפקוד מיני בבתי החולים. איך הכי יעיל לטפל? ומה הפרוצדורה? כי אני ממש מבולבלת ומיואשת. אני גרה בחדרה אך מוכנה לנסוע יותר רחוק כדי לטפל בבעיה

שלום רב, התחלת נכון, טיפול מיני ושימוש במאמני נרתיק זה אכן חלק מהטיפול, אולם אם את מרגישה לא בנוח עם המטפלת - חפשי מישהי שאת מרגישה יותר נוח איתה. הטיפול בוולוודיניה עשוי להיות ממושך ולא צפוי שהכל יחלוף תוך שבועות בודדים. פיזיותרפיה של רצפת אגן גם היא חלק מאד חשוב של הטיפול. ישנן מרפאות ורופאים/ות שעוסקים בתחום פות ונרתיק (עריה ולדן), ובין היתר מטפלים בבעיה של כאבים בקיום יחסים. אני ממליצה לך לפנות למרפאה כזו לקבלת הסבר על אפשרויות הטיפול הנוספות.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)