עיוורון בעין אחת זכאות לתעודת עיוור

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

18/12/2020 | 22:53 | מאת: לין

היי , אני עיוורת בעין אחת עיוורון מוחלט רציתי לדעת האם אני זכאית לקבל תעודת עיוור?

לין שלום על פי אתר משרד הרווחה (קישור מקוצר shorturl.at/pNT59 ) כך כתוב מי זכאי: מי שמתקיים לגביו אחד מהמצבים הבאים: היעדר ראייה מוחלט. חדות ראייה מירבית של 3/60 מטר בעין הבריאה יותר, גם אם נעזרים במשקפיים. צמצום שדה הראייה כך שזווית הראייה המירבית אינה עולה על 20 מעלות בעין הבריאה יותר, אף בעזרת משקפיים. כלומר, אם יש לך עין אחת שבה את רואה מספיק טוב, על פי התקנות אינך זכאית לתעודת עיוור. מכיוון שיש לך רק עין אחת, מומלץ לבקר אצל רופא העיניים לעתים תכופות, על מנת לוודא את מצב בריאותה. בנוסף, ניתן לשקול גם הרכבת משקפיים, אפילו ללא שום מספר, על מנת להגן על העין מפני פציעה חודרת. למשל, ענף של עץ ברחוב עלול לפצוע חלילה את העין הטובה שלך ולכן כדאי להרכיב משקפיים אפילו במספר אפס, רק כדי להפחית את הסיכון הזה. בברכה, רון מידן אופטומטריסט

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות