תשישות עקב קריאה מרובה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/12/2020 | 11:49 | מאת: דוד

שלום רב .הייתי רוצא לשאול על מקרים של צעירים שמעמיסים על עצמם עומס לימודים או מכורים למסכי מחשב שעות ארוכות והם סובלים מתשישות כאבי ראש ועיניים וקוצר ראיה האם יש לזה קשר בשחיקת הדופמין? האם יש לכם נסיון בבעיות כאלה? האם ירידה בדופמין משפיע עם בריאות העיינים? והאם חשיפה של שעה וחצי ביום לשמש עוזרת לזה ? או טיפול אחר

דוד שלום בשום אופן אסור להסתכל ישירות לתוך השמש!!! זה עלול לעשות נזק בלתי הפוך לעין ולראייה, ויש להימנע מכך בכל מחיר. הרגשת תשישות עלולה לנבוע מסיבה רפואית כלשהי, וכדאי לעבור בדיקה רפואית מלאה. לגבי הדופמין - יש להתייעץ עם הרופא המטפל. לגבי משקפיים לעבודה עם המחשב: לאחר בדיקה מלאה, ניתן בחלק מהמקרים הרלוונטיים להתאים משקפיים במטרה להקל על חלק מהמאמץ הראייתי. עם זאת, לא תמיד משקפיים יכולים להקל על הבעיה. מומלץ לקחת הפסקות קבועות במשך יום העבודה עם המחשב. לקום מהכיסא, להימתח, לעשות ספורט. למשל, להחזיק ליד המחשב טיימר, אשר יצלצל כל 45 דקות, ואז תיקח 15 דקות לקימה מהכיסא ולבצוע פעילות גופנית, אפילו מינימלית. ישנן גם תוכנות מחשב חינמיות, אשר יכולות לכבות את המסך באופן אוטומטי, כך שהן מסייעות לקחת הפסקות. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות