תחושת עומק במשקפיים ובדיקה בשתי העיניים יחד

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

05/10/2020 | 00:12 | מאת: אייל

קיבלתי זוג משקפיים חדש ואני משתמש בו בערבים, משך היום אני עם עדשות. המספר שלי גבוה. במשקפיים אין לי תחושת עומק טובה (לדוגמה כשאני עולה או יורד במדרגות או מסתכל לכיוון הרצפה תוך כדי הליכה). כבר עברו שבועיים וזה עדיין ככה בנוסף באחת העיניים אני לא רואה טוב עם המשקפיים. כשהם הגיעו האופטומטריסט הסכים רק לבדוק את הראיה איתם בשתי העיניים יחד וקבע שאני רואה מספיק טוב. נכון שקראתי טוב, אבל בשימוש במשקפיים אח"כ גיליתי שבאחת העיניים זה ממש לא טוב וממש מפריע (העין השניה לא מפצה מספיק). השאלות שלי: 1. למה יש בעיה בתחושת העומק? 2. האם מותר לאופטומטריסט להסתפק בבדיקה של המשקפיים בשתי העיניים יחד או שאני יכול לדרוש לראות בכל עין בצורה תקינה כמו עם עדשות המגע?

איייל שלום השאלה הזו חוזרת בצורותיה השונות מדי פעם, ולכן אנסה לענות באופן כללי ולא אישי. יש קושי להגיע במשקפיים לאותה תחושת ראייה כמו בעדשות מגע, במיוחד במספרים גבוהים. עדשת המגע צמודה לעין, יוצרת שכבה אופטית ביחד עם הקרנית ואין מסגרת המגבילה את שדה הראייה. כתוצאה מכך, אנשים רבים "מתמכרים" לעדשות מגע. עם זאת, לשימוש ממושך בעדשות מגע, ללא הפסקה מדי פעם למשקפיים, עלולות להיות השלכות בריאותיות חמורות. המלצתי היא, גם אם ישנם קשיי הסתגלות למשקפיים, בשום אופן לא לוותר עליהם. כדאי להתייעץ עם האופטומטריסט שהתאים לך את המשקפיים, כי קשה מאוד לענות על השאלה שלך באינטרנט. בברכה, רון מידן

02/05/2022 | 20:16 | מאת: מירב

שאלה. למה עדשת מגע לאורך זמן עושה נזק? אני מגיל 16 היום בת 40.

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות