קריאה מרובה והשפעה על הראייה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

26/07/2020 | 09:55 | מאת: דוד

האם קריאה רבה יכולה להשפיע על הראייה באופן קבוע? בן אם קוצר או רוחק ראייה חמור יותר

דוד שלום זאת שאלה מעניינת. רוחק ראייה, זה מצב בו רואים טוב יותר לרחוק מאשר לקרוב (למשל, הטלוויזיה ברורה, אבל קשה לקרא אותיות קטנות בעיתון). לא ברור אם יש קשר בין רוחק ראייה גבוה, לבין קריאה. לגבי קוצר ראייה- כאן יש סברות רבות. סביר להניח שלקריאה יש חלק, שהרי אנחנו רואים באוכלוסיות משכילות יותר קוצר ראייה מאשר אוכלוסיות שאינן מרבות בקריאה. עם זאת, כנראה שישנם גורמים נוספים, כגון תורשה, חוסר חשיפה ועודף חשיפה לסוגי אור שונים וכו' אם יש לך אנגלית טובה, אתה יכול לקרוא כאן: http://www.myopia-manual.de/ בברכה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות