ראיה ירדה במספר לבחורה בת 23

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

07/06/2020 | 23:21 | מאת: לנה

יש לה כבר -7. היא נבדקת קבוע קבוע רופאי עיניים ואפטומטריסט.אומרים שהכל בסדת.אבל זה מאד מטריד השהירידה לא נעצרת. לפני שנה היה -6 וקצת. עכשיו כבר -7.מה אפשר לעשות.תודה

לנה שלום טוב מאוד שהלכתן לרופאי עיניים, ואני שמח לשמוע שלא נמצאו ממצאים מיוחדים. בבקשה ממך, אנא, הקפידו מעתה ועד גיל 120 להגיע לבדיקת רופא עיניים לפחות פעם בשנה. בדיקת הרופא חשובה,למשל, לצורך מדידה של לחץ תוך עיני ובדיקה של הרשתית, דבר שלרוב לא ניתן לבצע באופן מלא בכל חנות אופטיקה. לגבי העלייה במספר, לצערי קטונתי מלספק לך תשובה. זה נושא בוער בכל העולם המערבי, שאנו עדים לאחוז הולך וגדל של קצרי ראייה באוכלוסייה. ישנן השערות רבות מדוע המספר עולה, ומושקעים משאבים רבים על מנת להגיע לתובנות חדשות. כאמור גם אם בדיקה רפואית לא יכולה 'להפסיק' או 'להעלים' את הבעיה, אני מאוד ממליץ שתכתבו לכן בלוח השנה כבר עכשיו את בדיקת המעקב הבאה, על מנת לבדוק סיבוכים אשר עלולים להתלוות לעלייה בקוצר ראייה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות