מתחילה לא לראות מקרוב

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

18/05/2020 | 15:27 | מאת: יעל

שלום רון, אני קצרת ראי ( לא רואה מרחוק) וגם עם צילנדר. מגיל 3 עם משקפיים. למען ההגינות כל חיי עם עדשות קשות. החלה לי בעיה של זוקן ראיה ( גיל 40). המצב הוא שהאופטומטריסט אמר שעדיין לא כדאילהתחיל עם בי פוקל או מולטי. כמובן שהמספר ירד והוא ציין שבשני העיינים אני אותו דבר. בגלל שסבלתי מכאבי ראש ובעות עם העדשה עשיתי הפסקה ועשיתי משקפיים במקום אחר. לא רציתי להשקיע במסגרת. הקטע ששם אמר האופטומטריסט שאראה לרחוק וגם ממחשב וכשאני רוצה קרוב אוריד את המשקפיים. רציתי רק לשאול: האם יתכן שתוך חצי שנה - שמונה חודשים המספר שוב השתנה? זו גם הסיבה שלא רצתי לעשות מולטי... שאלה שניה:אני מרגישה שיותר ויותר קשה לי לראות מקרוב כתב קטן. למשל בתשבצים בעיתון כבר קשה לי. חשבתי במקום משקפיים לתיקון מקרוב אולי אפשר פשוט לקנות זכוכית מגדלת? מה דעתך? תוך כמה זמן מתייצב המספר סופית? תודה רבה

יעל שלום אכן תופעת הפרסביופיה ("זוקן ראייה" בעברית), מתחילה להיות ברורה יותר ככל שעוברים את גיל 40. המשמעות שלה, היא שקשה יותר לראות דברים קטנים וקרובים, ולכן ההתמודדות איתה היא על ידי הגדלה (משקפיים, או מגדלת כפי שציינת) ו/או הרחקה - לכן האופטומטריסט הציע שאולי מסך המחשב יהיה מעט יותר קל לך. סדר הפעולות הסביר: 1. בדיקה שגרתית קבועה אצל רופא עיניים (לכל מי שמגיע לגיל 40), פעם בשנה לפחות, לוודא שהלחץ התוך עיני תקין ושהרשתית תקינה. 2. במחשב, בסלולר ובאייפד- הגדלת הכתב באמצעות הגדרות הנגישות 3. התאמת משקפיים לקרוב 4. מגדלת היא אביזר אפשרי, במיוחד לטקסטים הכתובים קטן מאוד וצפוף מאוד, כגון פתקים של תרופות. תופעת הירידה בקוצר הראייה, היא תופעה מוכרת ותקינה בד"כ, שבאיזור גיל 40 יש צורך בפחות מינוס ויותר פלוס. אך זו לא סיבה לא להרכיב משקפיים , מכיוון שהיא איטית יחסית. לא הייתי רוכש מגדלת במקום משקפיים לקרוב, אלא בנוסף למשקפיים. בבקשה פני אליי שוב אם משהו בהסבר היה לא ברור

19/05/2020 | 13:20 | מאת: יעל

היי, ראשית תודה רבה על המענה המהיר ! מה שלא הכי הבנתי... בלי משקפיים או עדשות אני קוראת ממחשב וגם מנייר פשוט בנייר יש כל מיני גדלים של כתב. כתב ממש קטן פתאום מתקשה לדוגמא( כשיש טיפות עיניים ויש מאחור את המרכיבים אז כבר לא רואה ) בקיצור כתב קטן מהממוצע מתחילה להתקשות. הבעיה כשאני מרכיבה עדשות לתיקון קוצר ראיה אז אני עוד יותר לא רואה את הקרוב. לכן עשיתי משקפיים לקוצר ראיה. כי גם צריך לאוורר את עיניים וגם כי כך אני יכולה להסיר כשאני צריכה לקרוא את הקרוב. מה שרציתי לשאול אם כדאי לקנות זכוכית מגדלת בשביל הכתב הקטן? קצת קשה להסביר אבל אם המשקפיים לרחוק ומחשב ובכתב קריאה צריכה להוריד את המשקפיים כדי לראות טוב. אז כעת בלי המשקפיים אני מרגישה שיש ירידה בראיה מקרוב חשבתי במקום להתחיל עם מולטיפוקל לחכות עד שהמספר יתאזן לקנות זכוכית מגדלת ? בעצם אם אחדד את השאלה מתי אני אמורה לדעת שהמספר התייצב עם הזוקן כדי לעשות מולטי? אני מרגישה שיש ירידה בראיה מקרוב מלפני 8 חודשים . זוקן ראיה ברגע שמתחיל זה המספר או שזה גם תהליך שמגיע עד מספר מסוים? תודה

יעל שלום כאשר את לא מרכיבה משקפיים, את רואה טוב יותר לקרוב מאשר לרחוק (לכן זה נקרא קוצר ראייה). כאשר את מרכיבה את המשקפיים, המצב מתהפך, ואז קשה לך לקרוא לקרוב בגלל זוקן הראייה. אין מניעה להיעזר בזכוכית מגדלת, אך הדבר לא מקובל בדרך כלל, אלא אם כן משקפיים לא היו פתרון מספיק לקושי בקריאה. המספר לקרוב נוטה להשתנות עד גיל 65 בממוצע. האם באמת תרצי להיעזר בזכוכית מגדלת במקום במשקפיים עד שתגיעי לגיל הזה? בברכה רון מידן

24/05/2020 | 10:29 | מאת: יעל

התכוונתי זכוכית מגדלת רק לכתב קטן מהממוצע!!! כי כרגע אני מסתדרת בלי משקפים עם הזוקן... רק כתב קטן מאוד בעייתי. וכאשר אתחיל לראות גם כתב ממוצע לא טוב בלי משקפיים אז אעשה מולטיפוקל. לזה התכוונתי... במקום מעכשיו לעשות מולטי ועוד שחצי שנה אולי ישתנה המספר אז מה עשיתי בזה? מולטיפוקל עולה מלא כסף מעל 1000 שח. בכל מקרה ענית לי על כך שהמספר כרגע לא יציב

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות