עדשות חזקות לילד שובב

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/03/2020 | 14:08 | מאת: דניאל

שלום האם יש סוגי עדשות שהן יותר חזקות מאחרות? הבן שלי משתולל הרבה, ואני רוצה שיהיו לו עדשות שלא נשברות מהר תודה דניאל

דניאל שלום ראשית, יש לברר עם הרופא או האופטומטריסט שכתבו את המרשם למשקפיים, האם הילד צריך להיות כל הזמן עם המשקפיים. למשל, אם זה מספר קטן יחסית והילד כבר גדול (נניח 9), אז יכול להיות שהוא לא חייב את המשקפיים כל הזמן - במיוחד כשהוא משתולל. יכול להיות שהוא זקוק למשקפיים בעיקר לראות כתוביות בטלוויזיה ולוח בכיתה, או בעיקר בקריאה ממושכת של כתב קטן. לחילופין, אם זה ילד צעיר מאוד, והוא זקוק למשקפיים על מנת למנוע עין עצלה, אז סביר שהרופא יבקש שהילד יהיה עם המשקפיים כמה שיותר זמן. ישנן מסגרות ספורט בטיחותיות יחסית לילדים, וכן עדשות פחות שבירות, אבל שום דבר אינו מושלם לחלוטין. במידת האפשר, כדאי גם לוודא שהילד מבין שהמשקפיים הם לא צעצוע שלו או של חברים שלו, ושעדיף שלא ינסה בכוונה לבדוק כמה הם חזקים. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות