רואה זבובים רק בעין אחת מהיום בבוקר

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

15/10/2019 | 09:25 | מאת: דוד יוסף

שלום בשנהה האחרונה רואה מעין זבוב בעיקר בעין ימין, במיוחד מול קיר לבן כשיש אור בחדר רופא עיניים אמר שאי אפשר לנתח, כי הראייה לי טובה יש משקפיים לפתור את זה ?

יוסף שלום זבובים בעין (מכונים גם "פלואוטרס" לעתים), הינה תופעה מוכרת ונפוצה יחסית, ככל שעולים בגיל. אכן, חשוב מאד שתבדק באופן קבוע ושגרתי על ידי רופא עיניים, ולגשת לבדיקה דחופה אם פתאום יש "גשם" של זבובים, או "ברקים" או מעין "מסך" בראייה. אף על פי שזבובים יכולים מאד להציק ומאד להטריד, לא תמיד ממהרים לנתח את העין, מכיוון שהזבובים לא פוגעים בחדות הראייה. הפלואטרים מטרידים בעיקר בתנאי תאורה גבוהה, מול משטח מואר, כגון קיר לבן, שמיים כחולים, מסך מחשב וכו'. כיוון אפשרי שאתה יכול לנסות, הוא הרכבת משקפיים עדשות שיש בהן מעט צבע, אשר מטרתן להפחית את הקונטרסט (ניגודיות) בין הזבוב השחור לבין הרקע הבהיר שלו. פתרון זה אינו עוזר תמיד, ואינו עוזר לכולם, אך היתרון שלו הוא שמדובר באופציה שאיננה פולשנית ואינה דורשת תרופה או ניתוח. ההמלצה שלי היא לנסות דוגמה של הצבע --לפני-- הזמנת המשקפיים, כך שלא תוציא סתם כסף אם זה לא עוזר. בברכה, רון מידן אופטומטריסט

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות