שוב אני.. עם בשורה אחרי בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

22/07/2019 | 20:53 | מאת: יעל

היי רון, התייעצתי איתך כאן בקשר למעבר מעדשות למשקפיים ואופציה למולטיפוקל. קצת הזוי הייתי היום אצל אופטומטריסט אחר שהמליצו לי עליו. אמר שאני לא צריכה מולטי רק משקפיים לתיקון ראיה מרחוק. איך אחד אומר שכן והשני שלא? אמר שאראה מרחוק וממחשב ומקרוב אוכל להוריד את המשקפיים כמו שרציתי. השני אמר שאי אפשר כי אראה מטושטש ולא ניתן לסדר משקפיים לרחוק ומחשב... כפי שכתבתי לך בעבר אני רואה כעת ללא משקפיים למחשב וקריאה. ומנסה להימנע ממולטיפוקל. גם רופא עיניים שעקך לי לפני שנתיים בדיקה אמר שלא צריך מולטיפוקל. מה שרציתי לשאול: הם עושים לי בדיקה ראדונית עם המכשיר שמבטים בו על עץ או כדור פורח. ואח"כ עם מכשיר שמזזים לי עדשות עד התאמה מלאה. איך אפשר לדעת לפי זה אם יש לי זוקן או לא או אם התיקון יפריע לי? לא הבנתי כלום...

יעל שלום לדעתי שני האופטומטריסטים שהלכת אליהם צודקים, ושניהם רוצים בטובתך וזה בדיוק מה שמבלבל. משקפיים לרחוק יאפשרו לך ראייה טובה לרחוק, אך סביר שתצטרכי להסיר אותם בכל פעם שתרצי לקרוא קריאה ממושכת. לפי מיטב הבנתי, במקרה שלך מטרת המולטיפוקל איננה לשפר את הראייה לקרוב, אלא להפחית את הצורך בהרכבה ובהסרה של המשקפיים בכל פעם שתרצי לשנות את מבטך מרחוק לקרוב ולהפך. כך למשל, אם את רוצה לקרוא ספר במיטה, את יכולה לעשות זאת כבר היום ללא שום משקפיים, אך אם את רוצה להסתכל על הטלוויזיה או על השעון שעל הקיר, תצטרכי להרכיב את המשקפיים, ולהסיר אותם שוב על מנת לחזור לקרוא בספר. המכשיר שציינת אינו בודק זוקן ראייה, אלא מהווה אך ורק נקודת התחלה לבדיקת הראייה. בברכה, רון

24/07/2019 | 13:52 | מאת: יעל

תודה. אבל אחדד את דבריי.. ראשית יש לי עדשות מגע ואני מעוניינת חזור אליהם ( כרגע לא מתאפשר בשל בעיה של יובש). שנית, אין לי בעיה להסיר משקפיים בקריאה. רציתי שהם יהיו לרחוק ומחשב. ונאמר שאי אפשר. אופומטריסט השני אמר שאפשר. גם רופא העיניים בזמנו אמר שאני צריכה רק רחוק.. כך או כך הזמנתי משקפיים רגילות ללא מולטיפוקל. תודה על העזרה שלך.:) בתקווה שאוכל לחזור לעדשות בקרוב..

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות