איך בוחרים דגם עדשות למשקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

14/07/2019 | 15:51 | מאת: יעל

שלום רון, שוב אני.. הבנתי שקונים משקפיים יש כל מיני סוגי עדשות. איזה סוגי עדשות מולטיפוקל אתה ממליץ? ולמשקפיים רגילות יש גם דגם שחוב לדעת? ראיתי מסגרות באתר אינטרנט וצריך לבחור סוגי עדשה. לא מבינה בזה..

יעל שלום לדעתי האישית, בחירת מסגרת למולטיפוקל היא עניין מורכב יחסית, ודורש תשומת לב לגודל שטח העדשה, וכן לזוית הנוצרת בין מישור העדשות למישור של הפנים. בחירת העדשות עצמן גם כן עדיף שתעשה לאחר בדיקה מקיפה, ובירור צרכים מלא. אולי כדאי שתשקלי להבדק על ידי אופטומטריסט/ית שקיבלת עליו/ עליה המלצות טרם הרכישה. ובכל מקרה, מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים על מנת לוודא שהעיניים עצמן בריאות. בברכה, רון מידן

16/07/2019 | 18:11 | מאת: יעל

נבדקתי אצל רופא עיניים כי לא הצלחתי להרכיב את העדשות בגלל יובש ומסתבר שעדיין אני לא מצליחה. זה דבר חדש לי. רופא עיניים לא הסכים לקבוע מספר. במקרה אמא שלי הייתה באיכילוב לבדיקת עיניים יש לה בעיה ברשתית וקיבלה מהם טלפון של אופטומטריסט. נראה לי אפנה אליו. אני דיי חוששת לעשות עדשות למשקפיים ברשתות האופטיקה.. כבר נכוותי בעבר וגם אימי. תודה

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות