דלקת עיינים וטשטוש בראיה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

06/05/2019 | 09:26 | מאת: טניה

שלום. לפני שבוע וחצי חליתי בדלקת עיניים ( נדבקתי מבתי בת ה 3 ). רופאת משפחה רשמה לי משחת מקסיטרול וטיפות עיניים ליקרומיצין. לאחר 3 ימים של שימוש בתכשירים אלו התחלתי לראות מטושטש. הגעתי אתמול לרופאת עיניים שלא מצאה שום סיבה מדוע קיים הטשטוש. שלחה אותי לעשות בדיקת דם לסכרת ( התשובה הייתה שלילית ) מה שכן התגלה שהמספר שלי קפץ מ (-)5.5 ל (-)7 ב 3 הימים הללו! ( חייבת לציין שראיתי טוב במשקפיים ובעדשות המגע לפני הדלקת ). הקפיצה של המספר מאוד מטרידה אותי במיוחד שהקפיצה הייתה תוך מס' ימים. אשמח לדעת ממה זה יכול להיות?

טניה שלום ראשית, טוב מאד שהלכת לרופאים ואני מקווה שאת וביתך נוטלות את הטיפול התרופתי שהומלץ לכן. אני גם שמח לשמוע שאין סכרת. בהרגשתי האישית, ייתכן שבדיקה חוזרת, לאחר שהדלקת תחלוף, ייתכן ותראה תוצאות מספר שונות. לכן הייתי מתרכז כרגע בביצוע ההוראות של רופאת העיניים, ושואל אותה מתי הזמן המומלץ לבחון אם יש צורך במשקפיים חדשים (כרגע לא כדאי לרוץ ולמהר לרכוש משקפיים) על אף האמור לעיל, אם את מאד סובלת מרגישות לאור או סנוור, ניתו לשקול חבישת כובע רחב שוליים והרכבת משקפי שמש. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות