בעיית ראיה.

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

06/04/2019 | 22:45 | מאת: שאול.

שלום רב, בן 40, בשנתיים האחרונות מחלת הטייסים CSR, כנראה כרונית בעין אחת, ללא שינוי משמעותי כל השנים, ולאחרונה עיוות משמעותי בראיה באותה העין. האם מכיר את התופעה, האם ישנו משהו שיוכל לעזור לי. תודה מראש שבוע מוצלח.

שאול שלום ה CSR יכול להיות מטופל רפואית, ואני מאמין שאתה כבר היום מקבל את הטיפול הרפואי המקסימלי שניתן לספק לך. מכיוון שאתה איש צעיר, וצריך לעבוד ולתפקד, דע לך שיש שני תחומים עיקריים שבדרך כלל ניתן לעזור בהם באופן משמעותי תוך זמן קצר: 1. רגישות לאור: אם אתה סובל מקושי בהסתכלות על מנורות, מסכים, תאורה פנימית בתוך מבנים כגון בסופר או בקניון- ייתכן ומשקפיים מסננים יכולים להקל עליך במידה מסויימת את הסנוור. 2. קריאה- על ידי הגדלה של הכתב, אם במחשב ואם על ידי פתרונות קריאה מדפים מודפסים כגון אמצעי הגדלה, במקרים רבים ניתן להקל על המאמץ הראייתי. בברכה, רון מידן

11/04/2019 | 19:09 | מאת: שאול.

שוב שלום, ותודה רבה על עזרתך... הנך הראשון שאומר לי את זה..! בקשר לקריאה וגם בקשר לרגישות האור.. האם ישנם משקפיים (רגילים-לא שמש), אשר יכולו לסייע לי עם הסינוור..? אם כך, איך נקראים..? והאם עלותם גבוהה, או שמה בדומה לאופטיות-שמש..? תודה מראש סופש נפלא..!

שאול שלום אכן לצערי יש מודעות מעטה מאד לנושא הסנוור, ובמיוחד לנושא הרגישות לאור בתוך הבית. עדשות להפחתת סנוור, יכולות להיות מורכבות בתוך מסגרת משקפיים רגילה, אך מאד מומלץ להתנסות בהן לפני הרכישה. העלות אכן גבוהה יותר מאשר עדשות רגילות. לגבי הקריאה, גם כאן כדאי לבחון אם משקפיים רגילים מסייעים מספיק. אם בחנויות האופטיקה הקרובות לביתך לא תמצא פתרון, נוכל לנסות להתאים לך פתרונות קריאה, כלומר אביזרי עזר נוספים לקריאה מלבד המשקפיים. בברכה רון מידן

12/04/2019 | 16:22 | מאת: שאול.

מעניין מאוד ששום רופא מעולם לא דיבר איתי על כך, מילא קריאה, אבל האם אכן הינו דבר מוכח לכך שסובל מסינוור?, האם דומה לעניין הלבקנים הסובלים מחוסר פיגמנטציה בעיניים?, די קשה עם מסכי מחשב יותר ויותר וכמה שמוריד את הקונטרסט. ופשוט לא מבינים אותי שמדווח על כך, לאחר כל בדיקות ה-OCT הרחבת אישונים וכולי, בדיקה עם פנס בתוך העיניים ומהטיפות.. שיוצא משם לא מסוגל לחדול מלהיסתנוור, בחוץ ממש בלתי אפשרי ללכת וגם בבית כמה שעות טובות לאחר הבדיקה.. זה משהו ידוע שסובל מ-CSR יושפע מזה יותר? תודה על עזרתך..!

סנוור הינה תופעה סובייקטיבית, ורגישות לאור יכולה להתקיים גם כאשר בדיקת העיניים תקינה. משקפיים אינם מרפאים או מתקנים את הגורם לסנוור, אלא מיועדים לאפשר לאדם לסבול פחות, כאשר הוא נמצא בסביבה שטופת אור. על מנת שתדע אם עדשות מפחיתות סנוור יכולות לסייע לך באופן אישי, ההמלצה שלי היא ללכת לאופטומטריסט/ית שיש להם נסיון מעשי בהתאמת משקפי פילטר, ויש להם תצוגה בה תוכל להתרשם מהעדשות לפני ביצוע ההזמנה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות