חור מקולרי ומספר משקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

07/03/2019 | 10:58 | מאת: ורדה ש.

שלום רב יש לי חור מקולרי ואני מתעייפת בקריאה. הרופאה אמרה לי לא לשנות משקפיים, כי זה לא משנה את המספר. אני לא מבינה איך יכול להיות שאני לא רואה טוב והמספר במשקפיים לא השתנה

ורדה שלום מטרת עדשות המשקפיים, במצב הרגיל, הינה לכוון את האור אל המקולה. כאשר יש חור במקולה, חדות הראייה אכן עלולה לרדת, ואכן שינוי מספר המשקפיים - במיוחד לרחוק- לא בהכרח יועיל. עם זאת, ניתן לבחון פתרונות קריאה אשר ישמשו אותך בנוסף על המשקפיים הקיימים שלך. למשל, זכוכית מגדלת לראייה ירודה. בברכה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות