ניסטגמוס לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

19/02/2019 | 09:57 | מאת: אבא

שלום לבת שלי (בת 10) יש ניסטגמוס, מספר גבוה וצילינדר גבוה אבל היא לא אוהבת להרכיב את המשקפיים, וקשה לה לקרא מה אפשר לעשות?

שלום רב במקרים מסוימים של ראייה ירודה, למשל כתוצאה מניסטגמוס, לא תמיד הרכבת משקפיים משפרת באופן מיידי את הראייה לרחוק. כתוצאה מכך, ילדים ומבוגרים לא תמיד מעוניינים להרכיב את המשקפיים. הצעתי היא כן לעודד אותה להרכיב את המשקפיים, על מנת לאפשר למוח להתפתח באופן האפשרי הטוב ביותר. ניתן גם לשאול את רופא העיניים לגבי האפשרות של הרכבת עדשת מגע. לגבי הקריאה, ייתכן שהמשקפיים אכן עוזרים, אך לא מספיק כדי לקרוא, ולכן יש צורך בפתרונות קריאה נוספים כגון מגדלת, משקפיים מיקרוסקופיים, טכנולוגיה מסייעת וכו' בברכה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות