ראיה חלשה בעין שמואל

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

28/05/2017 | 16:40 | מאת: מאיר

לפורום שלום.לפני שבוע עשיתי בדיקת ראיה מקיפה.התוצאות עם משקפיים מספר -7 עין ימין6\6 עין שמואל 120\6 לא הצלחתי לראות את השורה הראשונה. אם חריר הצלחתי לראות שלש שורות.מה זה אומר לגבי יכולת הראיה שלי בעין שמואל.האם ניתן לשפר את יכולת הראיה בען זו. או שאני רואה בעין אחת בלבד.בברכה מאיר...

מאיר שלום הראייה שלך בעין אחת, טובה יותר מהראייה בעין השניה. זה לא אומר שאתה רואה רק בעין אחת. מבדק החריר (Pin Hole), מיועד להעריך את הראייה שניתן להגיע אליה בעזרת תיקון משקפיים. עם זאת, במידה ויש הבדל גדול במספרים בין העיניים (יותר מ- 2 דיופטר), מקובל שלא לתת את התיקון המלא בעין עם הראייה הפחות טובה. זאת משום, שכאשר מרכיבים משקפיים עם מספרים שונים מאד בין שתי העיניים, עלולים לסבול מכאבי ראש, קשיי הסתגלות, ובכל מקרה לא תהיה ראייה דו עינית טובה. מכיוון שיש לך מספרים גבוהים, אני ממליץ לך להגיע באופן קבוע לבדיקת רופא עיניים, על מנת שיוודא שאין לך חורים או קרעים ברשתית וכן ימדוד את הלחץ התוך עיני שלך. המלצה זו חשובה במיוחד, מכיוון שכבר היום יש לך רק עין אחת טובה, וחשוב לשמור עליה מכל משמר. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות