מטופל ב-AMD

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

25/05/2015 | 23:12 | מאת: גולד מנדל

אני מטופל בהזרקות בשתי העיניים מזה חמש שנים ברמב"ם חיפה . בעין שמול 27 בעמים עד הים ובעין ימין 48 גם צילומים OCT 30 פעם ואולי ותר.. בעזרת הטיפולים אני רואה טוב. יש לי קטרקט בימין וזה מפריע מעת. האיים כדאי לי לטפל בקטרקט ? או להמתין כשה המצב יהיה חמור יותר . תודה מנדל.

28/05/2015 | 19:42 | מאת: ד"ר הדס נוימן

מנדל שלום, הפורום הנ''ל עוסק במחלות רשתית תורשתיות ניווניות ולא ב AMD (הפורום המתאים לך הוא מחלות רשתית). אני מציעה בכל מקרה להיוועץ עם הרופא המטפל באשר לחומרת הקטרקט ואם הוא הגורם לירידה בראיה או הקטרקט עצמו. באופן עקרוני אין מניעה ב- AMD מניתוח קטרקט עפ''י הצורך. בהצלחה

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות