אבחנה ראשונה של RP

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

05/05/2015 | 17:06 | מאת: יאיר

שלום רב! האם יש קשר בין בצקת בעיניים לבין RP בבחור בן 25? כיצד ניתן לטפל בבצקת והאם זה עובר או שהמצב קבוע? תודה יאיר

07/05/2015 | 18:22 | מאת: ד"ר הדס נוימן

יאיר שלום. בצקת במרכז הרשתית יכולה בהחלט להופיע ברטיניטיס פיגמנטוזה (RP) ולגרום לירידה בראיה המרכזית. הטיפול המקובל במקרים אלו הוא טיפות עיניים או טיפול פומי במעכבי האנזים קרבוניק אנהידרז (כגון אזופט ואורמוקס). התגובה לטיפול משתנה בין אנשים. בחלקם הבצקת חולפת תחת טיפול , אולם תיתכן הישנות או העדר תגובה לטיפול. בברכה, דר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות