צילום FA האם כדאי בשתי העיניים?

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

04/02/2016 | 19:04 | מאת: סיוון

אני בת 56,קצרת ראיה מגיל צעיר(-12.5) לפני כ חודש התחלתי להבחין שחלק מקויי המתאר של חפצים אני רואה עקום, רק בעין ימין. בבדיקת OCT,בעין ימין, אין עדות לנוזל אך יש הידרציה.עין שמאל תקינה. הומלץ לי על בדיקת FA,אני הבנתי שיש קצת סיכון בבדיקה, בייחוד לאנשים עם נטיה לאלרגיה, כמוני. הרופא המליץ על צילום בעין ימין בלבד בהפניה. האם לא כדאי לצלם גם את עין שמאל? קראתי שלפעמים תהליך הניוון יכול להתרחש ממש מהר ואני מרגישה שראיתי מתדרדרת. איך אפשר לקצר את כל תהליך הבדיקה? תודה

05/02/2016 | 20:16 | מאת: ד"ר הדס נוימן

סיוון שלום.זהו אינו הפורום המתאים. בכל מקרה, בצילום פלורוסאין מזריקים פלורוסאין דרך הוריד ביד ואז מצלמים את שתי העיניים. בברכה, ד''ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות