שאלה התייעצות אישית

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

26/12/2023 | 20:35 | מאת: שאלה

שלום ד"ר , אשמח לשאלה לאחרונה כשלושה חודשים נמצאת בתקופת מתח רב , לחץ נפשי וחרדות. פתאום ביום בהיר אחד הופיע לי כמו נקודה שחורה אפורה חצי שקופה בעין שמאל שמטיילת לה הלכתי לרופא עיניים יש לציין שלא עשיתי הרחבת אישונים , ביצע בדיקה רגילה ואמר שזה פלוטרס ויש להתעלם מכך . עכשיו הבעיה היא שאני לא מסוגלת להסתכל על השמיים / שמש / אוק בהיר מרגישה שאני לא רואה רק את הנקודה הזאת פתאום מופיע עיגולים שחורים , נחשים שקופים ואורות מהבהבים פתאומיים ולפעמים כמו גחליליות וכמו עיגולים מרצדים ובנוסף לפעמים העין מרגישה יבשה עייפה וקופצת (קיימים מידי פעם כאבי ראש בנוסף) . אז השאלה שלי היא ככה , האם יש קשר בין זה שאני בתקופת מתח וסטרס להופעה פתאומית משום מקום של פלוטרס? ייתכן שהתקופה תעבור גם הבעיות ראייה האלה יעברו? תודה רבה 🙏🏼

אני מצטערת לשמוע את חווה מתח נפשי רב, אכן כולנו עוברים ימים מאתגרים מאד. התלונה שאת מתארת לא נשמעת רלבנטית לפורום מחלות ניווניות של הרשתית. יחד עם זאת, לא ניתן להתייחס לשאלתך ללא בדיקת עיניים פרטנית. ממליצה לפנות לבדיקה חוזרת ואכן יש צורך בהרחבת אישונים. רק בריאות.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות