טיפול בRP האם יעבוד בגן ספציפי

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

07/06/2023 | 21:43 | מאת: בנימין

שמעתי שמוטציה בDHDDS מייצר חלבון מזיק. רציתי לדעת אם טיפול של תאי גזע יועיל ואם תאי אב תיקנים יפגעו מהתאים הקיימים

אכן, מוטציה בגן DHDDS תוארה כגורם אפשרי לניוון רשתית, יחד עם זאת בשלב זה לא קיים טיפול ספיציפי לניוון זה. גם טיפול בתאי גזע למחלות ניווניות של הרשתית נמצא עדיין בשלבי מחקר בלבד ואינו זמין ליישום.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות