ניתוח קטרקט לאבא שלי שסובל מ rp

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

19/06/2022 | 00:12 | מאת: אתי

שלום רב, אבא שלי שיהייה בריא בן 70 וסובל מניוון ברשתית. מחלה החלה בסביבות גיל 45 וכיום עיוור מוחלט. לאחרונה הוצע לו לעשות ניתוח קטרקט על ידי רופא מומחה בתחום הרשתית. יש לנו לבצע בדיקת vep ופגישה עם רופא מומחה רשתית.יצויין כי מעולם לא עבר ניתוח קטרקט ובגלל זה הקטרקט היום נמצא במצב מתקדם עכור ויבש בגלל זה הופננו לניתוח אצל רופא מומחה רשתית. שאלתי האם מומלץ לביצוע? שנית, במידה ויבוצע האם ניתן בעתיד הקרוב אחרי החלמה לעשות ניתוח רשתית שיחזיר לו את הראיה, לפחות חלקית? אודה מאד לתשובתך כולנו מייחלים ליום הזה🙏🏻🙏🏻

23/06/2022 | 10:45 | מאת: ד"ר נוימן הדס

החלטה בדבר ניתוח קטרקט הינה תלויה בחומרת קטרקט ובחומרת הניוון ברשתית ונקבעת רק בבדיקה קלינית. לגבי ניתוחי רשתית בתחום זה לצערי אין בדכ מקום. בהצלחה

23/06/2022 | 11:47 | מאת: אתי

עשינו את בדיקת VIP באיכילוב. על פי התוצאה נכתב שלא נראה שקיים פוטנציאל ראייתי. הופננו להמשך בדיקת LIGHT PROJECTIO והמלצה לברור גנטי. מה זה אומר?

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות