מימצא חדש: נוזל תת רשתי

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

21/09/2021 | 09:47 | מאת: ירדן

שלום. בתוצאות OCT לביקורת שנתית של מצב Intermediate AMD , יש מימצא חדש : משמאל נוזל תת רשתי סופריוטמפורלית בכמות זעירה. מה נדרש ממני ועד כמה דחוף להיבדק ע"י רופא? בנוסף, ב'סיכומים' כתוב : BE AMD , מה פירוש אבחנה זו? תודה רבה.

29/09/2021 | 10:37 | מאת: ד"ר נוימן הדס

שלום רב. אין קשר לפורום זה. מדובר בניוון מקולרי תלוי גיל - AGE RELATED MACULAR DEGENERATION. יש לפנות לרופא מטפל לצורך שלילת שלב "רטוב" של המחלה.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות