בעיה בפוביאה של העין כתוצאה מי לבקנות עינית

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

05/09/2021 | 19:23 | מאת: לוברבום

שלום וברכה אני בת 28 לפי מה שאני רואה שאנשים שואלים ויש להם פה ושם תשובות דיי טובות אני מקווה שאני אקבל גם תשובה טובה אז ככה אני בת 28 יש לי בעיה ברשתי מי קוצר ראיה גבוה ופגות לפני כמה שנים טובות הייתי במעקב אצל רופא עיניים לרשתית בשערי צדק שכל פעם שהייתי יוצאת ממנו הוא אמר לי שלא צריך לעשות כלום אבל הוא הדגיש את המילה fovea hypoplasya שאומר הבעיה היא בפוביאה לפני חודשיים עשיתי בירור אצל רופאת גנטית גם לשלילת לבקנות ושלחו את התוצאות שלי לבדיקות מעבדה בהדהס עין כרם היה בבוקר התקשרו אלי מי המכון שאני אגיע וכמה שיותר מהר הרופאה רוצה לעשות איתי בירור על הבדיקות דם כשניסיתי לשאול את המזכירה למה ??? האם יש כבר תשובות מי הבדיקות??? האם מדובר על לבקות עינית??? בכל אופן הרופאה לרשתית גנטית דוקטור דייטש אמרה לי שאם מדובר על בעיה לבקנית עינית אי אפשר לטפל את הפוביאה בכלל ואין על מה לחשוב על טיפול אני כרגע מאוד במצב רוח כי המילה הזאת כמה שאני רואה את זה בבית עברתי שנתיים לפחות עם יסורים קשים שהרופא לא רצה לראות אותי בכלל בתור מטופל אלא בתור אחת שהיא לא צריכה לקבל טיפול ככה הייתי עד שהתחילו לעשות בירור עמוק אני מקווה שבעוד כמה ימים יהיה לי בעזרת השם תשובות שירגיע אותי לגמרי השאלה שלי היא??? האם כשיש לבקנות עינית הצוות הרפואי מתייחס למצב?? ואם כן עד כמה??? ואם מצריך מעקב ואם כן איך מעקבים??? אשמח לדעת תשובה תודה רבה ושנה טובה אני רוצה גם לעביר לכם שהתוצאות של oct מקולה שעשיתי לאחרונה ירד מאוד עמוק שתוצאותיהם הם בין 223 -233 מה זה אומר תודה רבה

29/09/2021 | 10:40 | מאת: ד"ר נוימן הדס

היפופלזיה של הפובאה - הכוונה לחוסר התפתחות של מבנה תקין של מרכז הרשתית, הפובאה, האחראית לראיה הטובה המרכזית שלנו. מדובר בבעיה מולדת, שיכולה לנבוע מלבקנות, מסיבות גנטיות אחרות ולעיתים אינה מלווה בבעיה עינית אחרת. לא ניתן לטפל בבעיה זו -ואין גם צורך. מדובר במבנה מולד של הרשתית.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות