ניון מוקולרי - אפשרויות טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

06/08/2021 | 16:01 | מאת: חנה

היי, דוד שלי בגיל פחות מ 70 מתגורר בחו"ל סובל מ macular degeneration הגיע למצב של עיוורון. האם במחלה כזאת כבר אין טיפול?? אפילו לשפר לרמת הלראות מטושטש 😔 רק לקבל את העיורון? האם השתלה לא יכולה לעזור?? מחקרים? ניסויים שיכול להשתתף בהם? אשמח להכוונה בנושא. תודה

26/08/2021 | 18:27 | מאת: ד"ר נוימן הדס

חנה שלום, איני יודעת באיזה סוג של ניוון מקולרי מדובר ומה מצבו. הסיבה השכיחה ביותר היא ניוון מקולרי תלוי גיל - AMD. במצב זה ניתן לעיתים לטפל בהזרקות תוך עיניות אם קיים נוזל. קיים פורום אחר למחלה זו. פורום זה עוסק במחלות רשתית תורשתיות. בכל מקרה יש להתיעץ עם רופא מטפל. אין בידי מספיק נתונים קליניים כדי לענות.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות