מחלת עניים אר פי כמה שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

18/04/2021 | 23:48 | מאת: תהילה

רציתי לדעת אם הריון ולידה מחמירים את המצב של הראייה במחלת RP והאם מיתקדם משהו במחקר של המחלה ?יש תיקווה?????

27/04/2021 | 09:06 | מאת: ד"ר נוימן הדס

למיטה ידיעתי לא ידוע על החמרת המחלה בהקשר להריון או לידה. המחקר בדבר ריפוי גנטי מתקדם, אולם מאושר כרגע רק לגבי rpe65 (לבר) - מחלת RP המופיעה בגיל צעיר וחמורה מאד.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות