ריטניס ביגמנתוזה מלידה אני מתייעץ איתך לשמור על שאריות שדי ראייה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

30/12/2020 | 18:49 | מאת: ראאד

ילדתי עם מחלת ריטניס פיגמנתוזה כל שנה מרגיש באיבוד הדרגתי של ראייה ההיקפית אני בן 19 שנים לפני שלושה חודשים עשיתי ניתוח פזילה אחרי הניתוח בחודש התחלתי לאבד ראייה בעין ימין ותמיד יש כאבים בעיניים מה תוכלי לעזור לי לשמור על שרידי הראייה שנשארו לו אני לא רוצה לאבד ראייה

22/03/2021 | 09:29 | מאת: ד"ר נוימן הדס

מומלץ לשמור על תזונה מאוזנת, פירות, ירקות ומנת דג פעמיים בשבוע. יש הצורכים לוטאין 20 מג ביום, אם כי אין הוכחה ליעילותו בהאטת ההתקדמות. להרכיב משקפי שמש עם חסם uv וכובע.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות