שינויים ברשתית וחשש לניוון מקולרי

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

06/10/2020 | 21:40 | מאת: אילת

שלום לפני שנה בדיוק נשלחתי לבדיקת OCT בגלל מה שהגדיר רופא העיניים כ'שינויים ברשתית'. בבדיקה אכן הודגם שינוי בעין שמאל עם עובי של 277 מיקרון. השנה, בביקורת מצאתי כי בחלק מהאזורים חלה עליה בשינוי הממוצע אך המרכז ירד בעין שמאל מ 277 ל 275 ובעין ימין מ 283 ל282. אציין כי גילי קרוב ל 40 וכי אין לי רקע של מחלות רשתית במשפחה. האם מדובר בממצאים חמורים או בתהליך טבעי? האם אני צפויה הלתעוור במידה והירידה תמשיך בקצב כזה?

21/10/2020 | 11:01 | מאת: ד"ר נוימן הדס

שלום רב, איני יודעת באילו "שינויים" ברשתית מדובר. כדאי שתברר פרטים נוספים אצל הרופא המטפל. עובי מרכזי של הרשתית, כפי שציינת (270-280 מיקרון), הינו תקין. אין משמעות לשינוי בעובי של מספר מיקרונים. בברכה, ד"ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות