פענוח או סי טי מקולרי גיל 54

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

14/01/2020 | 11:18 | מאת: ל

שלום רב אשמח מאוד להסבר הממצאים של או סי טי מקולרי. ג עין ימין: פני זגוגית מחוברים, קונטור פוביאלי שמור ללא נוזל תוך או תת רשתי. בגבול דסקה טמפורלי יש הרמת rpe קטנהמחודדת. גרגור עדין מאוד בשכבות prrpe טמפורלית, עובי מרכזי ממוצע 273 מיקרון. בedi כורואיד מעובה עד 600מיקרון. בתמונת האינפרה רד נראות נקודות רבות היפררפלקיטיביות (בגוון הפוך לכל"ד), בפיזור בעיקר טמפורלי לפוביאה. עין שמאל: פני זגוגית מחוברים, קונטור פוביאלי שמור ללא נוזל תוך או תת רשתי. בגבול דסקה טמפורלי יש הרמת rpe קטנה מתאימה לדרוזן. גרגור עדין מאוד בשכבות prrpe טמפורלית, עובי מרכזי ממוצע 267 מיקרון. בedi כורואיד מעובה עד 600מיקרון. בתמונת האינפרה רד נראות נקודות רבות היפררפלקיטיביות (בגוון הפוך לכל"ד), בפיזור בעיקר טמפורלי לפוביאה. יש צורך בקורולוציה קלינית עם רופא עיניים והחלטה על המשך בירור וטיפול. תודה רבה

19/01/2020 | 12:01 | מאת: ד"ר נוימן הדס

שלום רב. אין קשר לפורום זה. ניתן לפנות לפורום מחלות רשתית. בכל מקרה כדאי לגשת עם הפענוח לרופא המטפל שהפנה איתך לצילום- צריך לראות מה היו הממצאים בבדיקת הקרקעית בגינם הופנית לצילום.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות