שאלה על חשיפה למסכים עם RP

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

24/04/2019 | 19:06 | מאת: חסוי

היי, אני סובל מ-RP ורציתי לדעת אם יש המלצות בנוגע לשימוש במחשבים וטלפונים. האם כדאי להגדיר את התצוגה במצב כהה, כלומר שרוב המסך שחור והטקסט בלבן? קראתי שיש לזה יתרונות וחסרונות בנוגע לעיניים, לא יודע אם קשור ל-RP. שאלה יותר כללית - אומרים שכדאי להיזהר מהשמש ולהרכיב משקפי שמש. למה בעצם? להבנתי התאים ברשתית מתנוונים מעצמם. האם חשיפה לשמש מגבירה מזרזת את זה? אשמח להסבר יחסית מדעי אבל שיישאר נגיש לחסרי הבנה :)

26/06/2019 | 12:46 | מאת: ד"ר נוימן הדס

1. אין המלצות ספציפיות, מציעה כי תשתמש בתצוגה הנוחה לך. ישנם מטופלים הסובלים מדיסטרופיה מקולרית (ליקוי בתפקוד מרכז הרשתית, להבדיל מ RP שפוגע בד"כ בתחילה בהיקף הרשתית ורק בשלבים מאוחרים במרכזה) המעדיפים רקע שחור וכיתוב לבן. 2.חשיפה ישירה לשמש וקרני UV (כמו למשל בליקוי חמה ) באופן כללי ידועה כפוגעת בקולטני האור ברשתית ובשכבות הרשתית החיצוניות (באנשים בריאים). לכן רצוי להרכיב משקפי שמש, בפרט במחלות ניווניות של קולטני האור.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות