מחלת RP בדיקות דשה ראיה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

01/03/2018 | 08:55 | מאת: רחל יעקבי

בוקר אור . אחרי זמן רב שאני יודעת שישי של את המחלה החלטתי לבדוק את זכיותי השונות . רציתי להבין כיצד יתכן שחדות הראיה היא 6-8 ואילו שדה הראיה פגום . אני מצרפת צילום של שדה הראיה חשוב לציין ששתי העינים במצב זה . האם אכן שדה הראיה פגום ? תודה

01/03/2018 | 08:57 | מאת: רחל יעקבי

כנראה שהקובץ לא עבר

05/03/2018 | 14:30 | מאת: ד"ר הדס נוימן

רחל שלום, איני רואה את שדה הראיה. בכל מקרה, בהחלט יתכן כי חדות הראיה טובה והראיה המרכזית שמורה, ואילו שדה הראיה ההיקפי פגום. RP מערבת בשלבים מוקדמים בד"כ את הרשתית המרוחקת ולכן שדה הראיה מצומצם, כאשר שכבת קולטני האור במרכז הרשתית (פובאה) שמורה ולכן חדות הראיה טובה. עם התקדמות הניוו ברשתית, שדה הראיה מצטמצם. בשלבים מאוחרים תיתכן גם פגיעה במרכז הרשתית עם ירידה בחדות הראיה. בברכה, ד"ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות